För många fjärrkontroller?

För många fjärrkontroller?

Ett stort “problem” som kommer med inköpet av många olika tekniska prylar är alla de fjärrkontroller som ingår och som lyckas fylla utrymmet på soffbordet framför TV:n. Samtidigt behöver man ju rimligen en fjärrkontroll för att kunna styra alla apparater, trots att detta brukar kunna lösas med hjälp av olika appar om man så skulle önska. Ofta är det dock skönt att slippa ta fram mobilen och starta en särskild app när man bara vill kunna skifta till en viss enhet, justera volymen på TV:n eller helt enkelt bara byta kanal. Med andra ord behövs fjärrkontrollen ändå, det kan man inte komma ifrån. Sedan kommer man ju då till det så kallade problemet: vilken fjärrkontroll som ligger där på bordet styr vad?

I ett hushåll med många familjemedlemmar uppstår lätt irritation över alla fjärrkontroller; så länge alla inte är med på hur dessa fungerar (eller vad som styr vad) är detta något som måste lösas. Lösningen på detta huvudbry är en så kallad multifjärr, en fjärrkontroll som programmeras till att fungera universellt till alla de tekniska prylar man har inom räckhåll. Att programmera kan låta krångligt, men detta handlar om att ange vilka enheter som ska styras och vad knapparna på fjärrkontrollen ska användas till och är mer en inställningsgrej i en programvara som medföljer.

Det finns många olika universella fjärrkontroller att välja bland idag, där den allra främsta av tillverkarna heter Logitech. Viktigt att undersöka när man letar en sådan fjärrkontroll är hur många enheter som kan styras. Vissa kan bara styra 2 enheter medan andra klarar 6 stycken eller fler. Med en sådan fjärrkontroll kan du lätt få “kontrollen” över dina enheter därhemma och lyckas därmed återställa husfriden!

novelblue